VIT PIZZA MED LAX & FÄRSKOST
Imponera på gästerna med denna lyxiga men enkla vita pizzan där Crème Bonjour Oliv & Örter skapar en smakrik bas som toppas med gravad lax och picklad lök.
Portioner2

Ingredienser
- 2 rödlökar, skalade och skivade
- 1 dl socker
- 1/2 dl ättika (12%)
- 1 dl vatten
- 1 frp färdig pizzadeg ca 400 g
- 2 paket (100g) Crème Bonjour Oliv & Örter färskost
- 200 g gravad lax, skivad
- 1 kruka färska örter
Energy (kcal) | 310 kcal |
Energy (kJ) | 1299 kJ |
Protein (g) | 18.3 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 50.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 50.0 g |
Sugar (g) | 49.9 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 4.3 g |
Saturated fat (g) | 0.9 g |
Unsaturated fat (g) | 3.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 2.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 1.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 23 mg |
Sodium (mg) | 2002 mg |
Salt (g) | 5.00 g |
Vitamin A (IU) | 88 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 13 mg |
Iron (mg) | 0.87 mg |
Potassium (mg) | 176 mg |
Instruktioner
- Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull.
- Dra av från värmen och lägg ner löken. Låt svalna i lagen.
- Värm ugnen till 200°C.
- Dela pizzadegen och kavla ut två bottnar på bakplåtspapper.
- Bred ut färskosten på bottnarna och ugnsbaka ca 10 minuter.
- Toppa de nygräddade pizzorna med gravad lax, picklad rödlök och färska örter.
Pizza med Crème Bonjour går att variera i oändlighet! Prova t.ex. vitlöksost som bas och toppa med lufttorkad skinka och fikon, eller kantarellost som bas och toppa med smörstekt svamp och örter. Mums!