Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

VIT PIZZA MED LAX & FÄRSKOST

Imponera på gästerna med denna lyxiga men enkla vita pizzan där Crème Bonjour Oliv & Örter skapar en smakrik bas som toppas med gravad lax och picklad lök.
  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner2
recipe image VIT PIZZA MED LAX & FÄRSKOST

Ingredienser

  • 2 rödlökar, skalade och skivade
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl vatten
  • 1 frp färdig pizzadeg ca 400 g
  • 2 paket (100g) Crème Bonjour Oliv & Örter färskost
  • 200 g gravad lax, skivad
  • 1 kruka färska örter
Energy (kcal)310 kcal
Energy (kJ)1299 kJ
Protein (g)18.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g)50.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)50.0 g
Sugar (g)49.9 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)4.3 g
Saturated fat (g)0.9 g
Unsaturated fat (g)3.0 g
Monounsaturated fat (g)2.0 g
Polyunsaturated fat (g)1.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)23 mg
Sodium (mg)2002 mg
Salt (g)5.00 g
Vitamin A (IU)88 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)13 mg
Iron (mg)0.87 mg
Potassium (mg)176 mg

Instruktioner

  1. Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull.
  2. Dra av från värmen och lägg ner löken. Låt svalna i lagen.
  3. Värm ugnen till 200°C.
  4. Dela pizzadegen och kavla ut två bottnar på bakplåtspapper.
  5. Bred ut färskosten på bottnarna och ugnsbaka ca 10 minuter.
  6. Toppa de nygräddade pizzorna med gravad lax, picklad rödlök och färska örter.
Pizza med Crème Bonjour går att variera i oändlighet! Prova t.ex. vitlöksost som bas och toppa med lufttorkad skinka och fikon, eller kantarellost som bas och toppa med smörstekt svamp och örter. Mums!