UGNSBAKAD KYCKLING MED FÄRSKOST & BACON
En enkel med ack så god klassiker där kycklingfilén får god och krämig smak från Crème Bonjour Vitlök och rökigt bacon. Uppskattas av stora som små!
Portioner4

Ingredienser
- Matolja eller margarin
- 4 kycklingfiléer
- Salt & peppar
- 1 paket (200g) Crème Bonjour vitlök Färskost
- 8 skivor bacon, stekta & hackade
- 1 dl cheddarost, riven
Energy (kcal) | 697 kcal |
Energy (kJ) | 2913 kJ |
Protein (g) | 46.2 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 1.3 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 1.3 g |
Sugar (g) | 0.1 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 55.1 g |
Saturated fat (g) | 20.1 g |
Unsaturated fat (g) | 31.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 22.4 g |
Polyunsaturated fat (g) | 8.6 g |
Trans fat (g) | 0.1 g |
Cholesterol (mg) | 177 mg |
Sodium (mg) | 756 mg |
Salt (g) | 1.89 g |
Vitamin A (IU) | 427 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 201 mg |
Iron (mg) | 1.67 mg |
Potassium (mg) | 481 mg |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj botten av en ugnsfast form med matolja eller margarin och lägg i kycklingfiléerna. Krydda med salt och peppar.
- Blanda samman färskost, cheddarost och bacon till en röra och bred ut den över kycklingfiléerna.
- Baka av i ugnen cirka 20-30 minuter tills kycklingen är genomstekt (innertemperatur 72 grader).
- Servera med en god sallad och eventuellt ris eller potatis.
Denna rätt kan du variera med flera av våra Crème Bonjour-varianter – låt fantasin sätta gränserna och prova dig fram!