Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

AUBERGINE-PARMESAN GRÄTANG

Auberginegratäng passar perfekt som huvudrätt tillsammans med en god och syrlig sallad.
  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • PortionerInte tillgänglig
recipe image AUBERGINE-PARMESAN GRÄTANG

Ingredienser

  • 4 auberginer
  • 1 msk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 stora lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater (2x400g)
  • 1 dl färska örter (basiliska/persilja)
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 400 g Crème Bonjour med parmesan
Energy (kcal)2258 kcal
Energy (kJ)9441 kJ
Protein (g)160.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g)118.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g)64.9 g
Sugar (g)65.9 g
Fibre (g)53.8 g
Fat (g)133.8 g
Saturated fat (g)70.0 g
Unsaturated fat (g)56.4 g
Monounsaturated fat (g)50.1 g
Polyunsaturated fat (g)6.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)272 mg
Sodium (mg)13421 mg
Salt (g)33.55 g
Vitamin A (IU)3545 IU
Vitamin C (mg)39.1 mg
Calcium (mg)4911 mg
Iron (mg)7.80 mg
Potassium (mg)4466 mg

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj auberginerna och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Krydda auberginskivorna med salt och olivolja. Placera skivorna i en ugnsform och rosta dem i ugnen i 20 min tills de blir gyllenbruna. Du kan också förbereda auberginen på en grill. Sänk ugnstemperaturen till 180 grader.
  2. Hacka lök och vitlök och stek dem i en panna med olivolja. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i 15-20 minuter. Blanda därefter i färskosten och krydda med svartpeppar och färska örter.
  3. Lägg lager med aubergine och tomatsås i ugnsformen och baka därefter i ugnen (180 grader) i 30-35 minuter. Låt gratängen vila i 10 minuter innan servering.