AUBERGINE-PARMESAN GRÄTANG
Auberginegratäng passar perfekt som huvudrätt tillsammans med en god och syrlig sallad.
Tillagningstid
Förberedelsetid
PortionerInte tillgänglig

Ingredienser
- 4 auberginer
- 1 msk salt
- 2 msk olivolja
- 2 stora lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 burkar krossade tomater (2x400g)
- 1 dl färska örter (basiliska/persilja)
- 1 tsk malen svartpeppar
- 400 g Crème Bonjour med parmesan
Energy (kcal) | 2258 kcal |
Energy (kJ) | 9441 kJ |
Protein (g) | 160.6 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 118.8 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 64.9 g |
Sugar (g) | 65.9 g |
Fibre (g) | 53.8 g |
Fat (g) | 133.8 g |
Saturated fat (g) | 70.0 g |
Unsaturated fat (g) | 56.4 g |
Monounsaturated fat (g) | 50.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 6.4 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 272 mg |
Sodium (mg) | 13421 mg |
Salt (g) | 33.55 g |
Vitamin A (IU) | 3545 IU |
Vitamin C (mg) | 39.1 mg |
Calcium (mg) | 4911 mg |
Iron (mg) | 7.80 mg |
Potassium (mg) | 4466 mg |
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Skölj auberginerna och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Krydda auberginskivorna med salt och olivolja. Placera skivorna i en ugnsform och rosta dem i ugnen i 20 min tills de blir gyllenbruna. Du kan också förbereda auberginen på en grill. Sänk ugnstemperaturen till 180 grader.
- Hacka lök och vitlök och stek dem i en panna med olivolja. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i 15-20 minuter. Blanda därefter i färskosten och krydda med svartpeppar och färska örter.
- Lägg lager med aubergine och tomatsås i ugnsformen och baka därefter i ugnen (180 grader) i 30-35 minuter. Låt gratängen vila i 10 minuter innan servering.