Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

ROSTAD MAJSSOPPA MED GRÄSLÖK

  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image ROSTAD MAJSSOPPA MED GRÄSLÖK

Ingredienser

  • 600 g majs på burk
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 skalk bortskuren spiskummin, malen
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 ask Crème Bonjour gräslök
  • 1 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1/2 citron, saftet från
  • svartpeppar
Energy (kcal)42 kcal
Energy (kJ)177 kJ
Protein (g)0.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)1.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.9 g
Sugar (g)0.4 g
Fibre (g)0.4 g
Fat (g)4.0 g
Saturated fat (g)0.3 g
Unsaturated fat (g)3.2 g
Monounsaturated fat (g)2.2 g
Polyunsaturated fat (g)1.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)1087 mg
Salt (g)2.71 g
Vitamin A (IU)421 IU
Vitamin C (mg)7.5 mg
Calcium (mg)10 mg
Iron (mg)0.18 mg
Potassium (mg)35 mg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Häll av vätskan från majsen och lägg majskornet på en ugnsplåt. Låt majsen rosta i ugnen tills några nästan är svarta, 15-20 minuter.
  3. Stek löken mjuk, tillsätt majsen och kryddor och rör i Créme Bonjour Gräslök, späd med vatten och tillsätt buljongtärningar. Låt koka ett par minuter. Mixa soppan med mixerstav. Smaka av med pressad citronsaft. Toppa med lite olivolja och gräslök.
  4. Servera med en matmuffins.
Gillade du detta recept? Testa mer vego med denna kikärtsburgare med vitlöksost.