Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

LASAGNE MED FÄRSKOST

En spännande twist på den älskade lasagnen: med färskost som överraskande ingrediens kommer denna varianten garanterat gå hem hos gästerna eller familjen!
  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image LASAGNE MED FÄRSKOST

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 400 g nöt- eller blandfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 morot, finriven
  • 1 köttbuljongtärning
  • Salt & peppar
  • 1 kruka basilika, grovhackad
  • 1 paket Crème Bonjour soltorkad tomat färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 paket färska lasagneplattor
  • 1 dl parmesan, grovriven
Energy (kcal)161 kcal
Energy (kJ)672 kJ
Protein (g)9.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)4.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g)4.3 g
Sugar (g)3.1 g
Fibre (g)0.6 g
Fat (g)11.4 g
Saturated fat (g)8.6 g
Unsaturated fat (g)2.2 g
Monounsaturated fat (g)2.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.2 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)17 mg
Sodium (mg)481 mg
Salt (g)1.20 g
Vitamin A (IU)2802 IU
Vitamin C (mg)2.1 mg
Calcium (mg)304 mg
Iron (mg)0.55 mg
Potassium (mg)162 mg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek lök och vitlök på medelvärme i en stekpanna, cirka 5 minuter. Lägg i köttfärsen och bryn ytterligare 5-10 minuter tills köttfärsen fått färg.
  3. Häll över krossade tomater, tomatpuré, morötter och buljongtärning och låt koka ihop i cirka 10 minuter. Rör ner hackad basilika mot slutet.
  4. Medan köttfärssåsen kokar; blanda färskost och crème fraiche till en slät sås i en skål.
  5. Sätt ihop lasagnen i en liten ugnsfast form (ca 30*20 cm) genom att varva lager av köttfärssås, lasagneplattor och färskostsås (cirka 3-4 lager beroende på formens storlek). Det sista lagret lasagneplattor täcks med färskostsås och toppas sedan med parmesan.
  6. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills lasagnen fått en fin gyllene yta. Låt lasagnen vila i minst 5 minuter innan servering.
Du kan enkelt göra en vegetarisk variant på denna lasagne genom att byta ut köttfärsåsen mot t.ex. vitlöksfräst spenat och fetaost