Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

BROCCOLI-PARMESAN PAJ

Rostad broccoli och parmesan är den perfekta smakkombinationen.
  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • PortionerInte tillgänglig
recipe image BROCCOLI-PARMESAN PAJ

Ingredienser

  • 500 g pajdeg
  • 1 stor broccoli
  • 3 cm röd chili
  • 2 röda lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 ägg
  • 400 g Crème Bonjour med parmesan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
Energy (kcal)2140 kcal
Energy (kJ)8947 kJ
Protein (g)178.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g)72.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g)53.7 g
Sugar (g)22.2 g
Fibre (g)18.9 g
Fat (g)130.3 g
Saturated fat (g)70.5 g
Unsaturated fat (g)49.6 g
Monounsaturated fat (g)38.1 g
Polyunsaturated fat (g)11.5 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)704 mg
Sodium (mg)9090 mg
Salt (g)22.72 g
Vitamin A (IU)7232 IU
Vitamin C (mg)511.0 mg
Calcium (mg)5118 mg
Iron (mg)11.02 mg
Potassium (mg)2710 mg

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Placera bakplåtspapper i en ugnsform och tryck ut pajdegen på bakplåtspappret. Kanterna ska nå upp på sidorna i formen.
  2. Hacka löken, vitlöken och chilin och lägg dem i pajskalet.
  3. Blanda ägg med färskosten och krydda med svartpeppar. Häll blandningen över löken och chilin i pajen.
  4. Hacka broccolin i stora bitar och lägg dem, tillsammans med pinjenötterna, i pajen.
  5. Baka pajen i ugnen i 30-35 minuter tills broccolin och pajdegen blivit fint gyllenbrun.