Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

KYCKLINGBRÖST MED SMAK AV ROSTAD PAPRIKA, TOMAT OCH VITLÖKSBRÖD

  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image KYCKLINGBRÖST MED SMAK AV ROSTAD PAPRIKA, TOMAT OCH VITLÖKSBRÖD

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2 msk salt
  • En nypa svartpeppar
  • 1 dl körsbärstomater
  • 1 vitllöksklyfta
  • 200 g Crème Bonjour Rostad Paprika
  • 1 dl krutonger
  • olivolja
Energy (kcal)106 kcal
Energy (kJ)444 kJ
Protein (g)3.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)19.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)17.8 g
Sugar (g)0.6 g
Fibre (g)1.6 g
Fat (g)1.7 g
Saturated fat (g)0.4 g
Unsaturated fat (g)1.1 g
Monounsaturated fat (g)0.8 g
Polyunsaturated fat (g)0.3 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)3664 mg
Salt (g)9.16 g
Vitamin A (IU)190 IU
Vitamin C (mg)3.1 mg
Calcium (mg)24 mg
Iron (mg)1.12 mg
Potassium (mg)87 mg

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180°C. Häll olivolja i ugnsformen.
  2. Krydda kycklingbröstfiléerna med salt och peppar. Placera dem i ugnsformen.
  3. Dela körsbärstomaterna i halvor. Blanda dem I en skål tillsammans med vitlök och färskost. Bred blandningen jämnt över kycklingen. Lägg på krutonger och ringla över olivolja.
  4. Tillaga i ugnen i 20-25 minuter.