KYCKLINGBRÖST MED SMAK AV ROSTAD PAPRIKA, TOMAT OCH VITLÖKSBRÖD
Portioner4

Ingredienser
- 4 kycklingbröstfiléer
- 2 msk salt
- En nypa svartpeppar
- 1 dl körsbärstomater
- 1 vitllöksklyfta
- 200 g Crème Bonjour Rostad Paprika
- 1 dl krutonger
- olivolja
Energy (kcal) | 106 kcal |
Energy (kJ) | 444 kJ |
Protein (g) | 3.2 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 19.3 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 17.8 g |
Sugar (g) | 0.6 g |
Fibre (g) | 1.6 g |
Fat (g) | 1.7 g |
Saturated fat (g) | 0.4 g |
Unsaturated fat (g) | 1.1 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.8 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.3 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 3664 mg |
Salt (g) | 9.16 g |
Vitamin A (IU) | 190 IU |
Vitamin C (mg) | 3.1 mg |
Calcium (mg) | 24 mg |
Iron (mg) | 1.12 mg |
Potassium (mg) | 87 mg |
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C. Häll olivolja i ugnsformen.
- Krydda kycklingbröstfiléerna med salt och peppar. Placera dem i ugnsformen.
- Dela körsbärstomaterna i halvor. Blanda dem I en skål tillsammans med vitlök och färskost. Bred blandningen jämnt över kycklingen. Lägg på krutonger och ringla över olivolja.
- Tillaga i ugnen i 20-25 minuter.