VEGETARISK PASTA MED SOLTORKAD TOMAT & AUBERGINE
En busenkel vardagspasta med ugnsrostade tomater och aubergine, som får krämighet och smak från Crème Bonjour Soltorkad Tomat.
Portioner4

Ingredienser
Ingredienser
- 1 liten aubergine, i skivor
- 250 g körsbärstomater
- 1/2 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 300 g Rigatoni-pasta
- 1 paket (200g) Crème Bonjour soltorkad tomat Färskost
- 3 msk grädde
- 6-8 soltorkade tomater
- 1/2 kruka färsk oregano, hackad
- Parmesanost, riven
Instruktioner
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Bred ut aubergineskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö på salt och låt stå ett par minuter så de släpper av lite vätska, torka av med hushållspapper.
- Lägg körsbärstomaterna på ugnsplåten med auberginen och ringla över lite olivolja. Baka i ugnen (225 grader) i ca 10 minuter tills auberginen och tomaterna fått en gyllenbrun färg.
- Koka pastan enligt anvisning och låt rinna av. Lägg tillbaka pastan i kastrullen.
- Blanda ihop färskosten med grädde till en slät sås. Rör ner såsen i pastan och rör runt på medelvärme någon minut så det blandar sig väl och blir varmt.
- Lägg upp pastan i skålar och toppa med aubergine, körsbärstomater, soltorkade tomater och oregano. Avsluta med lite riven parmesanost och svartpeppar.
Crème Bonjour är en riktig smakhöjare i pastan och du sparar dessutom mycket tid eftersom den redan är smaksatt. Bara att blanda i pastan, eventuell kan den röras ut med lite vatten, grädde eller mjölk för att få en lösare konsistens.
