CHÈVRE- OCH RÖDBETSRISOTTO MED ROSTAD MANDEL
Portioner4

Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 1 liten lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl risottoris
- 2,5 dl riven rödbeta
- 2 msk vitvinsvinäger
- 6 dl grönsaksbuljong
- 200 g Crème Bonjour med Chèvre
- Salt & peppar för smaksättning
- 1 dl rostade mandlar
- 1 dl rucola
Energy (kcal) | 390 kcal |
Energy (kJ) | 1642 kJ |
Protein (g) | 9.1 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 45.6 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 42.4 g |
Sugar (g) | 1.6 g |
Fibre (g) | 3.2 g |
Fat (g) | 20.4 g |
Saturated fat (g) | 2.0 g |
Unsaturated fat (g) | 17.1 g |
Monounsaturated fat (g) | 13.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 4.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 179 mg |
Salt (g) | 0.45 g |
Vitamin A (IU) | 356 IU |
Vitamin C (mg) | 2.3 mg |
Calcium (mg) | 91 mg |
Iron (mg) | 1.25 mg |
Potassium (mg) | 236 mg |
Instruktioner
- Rosta mandlarna i ugnen, 180°C i ca 10-12 minuter. Krossa dem och tillsätt salt.
- Skala och riv rödbetorna.
- Värm olivolja i en gryta och tillsätt hackad lök. Fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt ris och riven rödbeta. Fortsätt att fräsa tills de rivna rödbetorna är mjuka.
- Tillsätt vinäger och koka upp. Addera sedan grönsaksfond, lite i taget, efterhand som det absorberas av riset.
- Blanda i färskosten på slutet, krydda med salt och peppar.
- Servera risotton med ruccola och rostade mandlar.