Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

CHÈVRE- OCH RÖDBETSRISOTTO MED ROSTAD MANDEL

  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image CHÈVRE- OCH RÖDBETSRISOTTO MED ROSTAD MANDEL

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 liten lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl risottoris
  • 2,5 dl riven rödbeta
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 200 g Crème Bonjour med Chèvre
  • Salt & peppar för smaksättning
  • 1 dl rostade mandlar
  • 1 dl rucola
Energy (kcal)390 kcal
Energy (kJ)1642 kJ
Protein (g)9.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)45.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g)42.4 g
Sugar (g)1.6 g
Fibre (g)3.2 g
Fat (g)20.4 g
Saturated fat (g)2.0 g
Unsaturated fat (g)17.1 g
Monounsaturated fat (g)13.1 g
Polyunsaturated fat (g)4.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)179 mg
Salt (g)0.45 g
Vitamin A (IU)356 IU
Vitamin C (mg)2.3 mg
Calcium (mg)91 mg
Iron (mg)1.25 mg
Potassium (mg)236 mg

Instruktioner

  1. Rosta mandlarna i ugnen, 180°C i ca 10-12 minuter. Krossa dem och tillsätt salt.
  2. Skala och riv rödbetorna.
  3. Värm olivolja i en gryta och tillsätt hackad lök. Fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt ris och riven rödbeta. Fortsätt att fräsa tills de rivna rödbetorna är mjuka.
  4. Tillsätt vinäger och koka upp. Addera sedan grönsaksfond, lite i taget, efterhand som det absorberas av riset.
  5. Blanda i färskosten på slutet, krydda med salt och peppar.
  6. Servera risotton med ruccola och rostade mandlar.