use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

SVAMPSOPPA MED FÄRSKOST

Krämig svampsoppa där hemligheten bakom smak och krämighet är Crème bonjour Kantarell! Utmärkt för kalla vinter- och höstdagar.
  • 30 minuter
  • Portioner4
recipe image SVAMPSOPPA MED FÄRSKOST

Ingredienser

Ingredienser:
  • 1 msk margarin eller olja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 liter blandad svamp, rengjord & skuren i mindre bitar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 paket (200g) Crème Bonjour Kantarell Färskost

      Instruktioner

      Gör såhär:
      1. Börja med att smälta matfettet i en kastrull. Lägg i löken och bryn på svag värme tills den börjar bli genomskinlig.
      2. Tillsätt svampen och stek några minuter tills den vattnat ur och fått fin färg.
      3. Häll i mjölk, vatten & buljongtärningen. Låt koka i ca 20 minuter på medelvärme.
      4. Blanda ner matlagningsgrädde & Crème Bonjour, låt koka upp.
      5. Mixa soppan slät i mixer eller med stavmixer.
      6. Servera tillsammans med färskt bröd.
      Crème Bonjour funkar utmärkt för att addera extra krämighet och smak till soppor – men även i grytor, potatismos & puréer