Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

PASTA MED PARMESAN CREAM CHEESE & SVARTPEPPAR

Pasta Cacio e Pepe – Ost och peppar, skapa en exceptionellt god pasta med enkla ingredienser!
  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image PASTA MED PARMESAN CREAM CHEESE & SVARTPEPPAR

Ingredienser

  • 300 g spagetti
  • 1 msk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk malen svartpeppar
  • 200 g Crème Bonjour med parmesan
  • 1,5 dl vatten från pastan
  • 2 msk smör / margarin
Energy (kcal)590 kcal
Energy (kJ)2468 kJ
Protein (g)27.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)58.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g)55.9 g
Sugar (g)2.4 g
Fibre (g)2.8 g
Fat (g)26.7 g
Saturated fat (g)13.0 g
Unsaturated fat (g)12.0 g
Monounsaturated fat (g)10.3 g
Polyunsaturated fat (g)1.6 g
Trans fat (g)0.2 g
Cholesterol (mg)49 mg
Sodium (mg)2552 mg
Salt (g)6.38 g
Vitamin A (IU)577 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)619 mg
Iron (mg)1.61 mg
Potassium (mg)238 mg

Instruktioner

  1. Koka upp 1,5 liter vatten till pastan. Tillsätt pasta och salt.Koka pastan enligt instruktion på förpackningen, minska koktiden med 2 minuter för att få den “al dente”. Spara 1,5 dl av kokvattnet.
  2. Värm en panna och addera olivolja och svartpeppar. Tillsätt lite av det sparade kokvattnet.
  3. Lägg i pastan i pannan tillsammans med färskosten och smöret/margarinet. Blanda ihop allt och tillsätt mer av kokvattnet vid behov tills du får en härligt krämig pasta. Servera genast och njut!