Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

FRITERAD AVOKADO MED FÄRSKOSTDIPP

  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image FRITERAD AVOKADO MED FÄRSKOSTDIPP

Ingredienser

  • 3 avokado
  • 1 lime, saft från
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk bakpulver
  • 1 l matolja att fritera i
  • 200 g Crème Bonjour vitlök
  • salt och peppar
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk färsk oregano, hackad
  • salladsblad
Energy (kcal)273 kcal
Energy (kJ)1143 kJ
Protein (g)5.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g)28.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)18.8 g
Sugar (g)1.4 g
Fibre (g)9.3 g
Fat (g)18.4 g
Saturated fat (g)2.7 g
Unsaturated fat (g)14.5 g
Monounsaturated fat (g)11.6 g
Polyunsaturated fat (g)2.9 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)563 mg
Salt (g)1.40 g
Vitamin A (IU)174 IU
Vitamin C (mg)28.8 mg
Calcium (mg)643 mg
Iron (mg)2.77 mg
Potassium (mg)748 mg

Instruktioner

  1. Rör samman frityrsmeten.
  2. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär i klyftor och smaksätt med limesaft, salt och peppar.
  3. Rör Créme Bonjour Vitlök lite mjuk med en sked, blanda med rostade sesamfrön och hackad oregano.
  4. Sätt en gryta med olja på spisen och hetta upp oljan till 160° eller använd en fritös om du har en. Doppa avokadobitarna i frityrsmeten, fritera ett par minuter tills de blir gyllenbruna och frasiga.
  5. Servera i salladsblad med lite dipp.
Bjud på brunchmuffins med rökt lax och ägg.