AVOKADOMACKA MED VITLÖKSOST
Avokadomackan 2.0 med krämiga Crème Bonjour Vitlök – en oslagbar kombo!
Tillagningstid15 minuter
Portioner4

Ingredienser
- 8 skivor surdegsbröd
- 1 liten röd lök, i tunna skivor
- 1 msk vit balsamico
- 1 msk olivolja
- 1 tsk honung
- Salt & peppar
- 1 paket (100g) Crème Bonjour Vitlök Färskost
- 2 avokado, i tunna skivor
- 10 cm färsk gurka, i tunna skivor
- 1 paket smörgåskrasse
Energy (kcal) | 397 kcal |
Energy (kJ) | 1663 kJ |
Protein (g) | 11.2 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 55.7 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 48.3 g |
Sugar (g) | 5.2 g |
Fibre (g) | 7.4 g |
Fat (g) | 15.8 g |
Saturated fat (g) | 2.5 g |
Unsaturated fat (g) | 12.4 g |
Monounsaturated fat (g) | 10.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 2.3 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 417 mg |
Salt (g) | 1.04 g |
Vitamin A (IU) | 122 IU |
Vitamin C (mg) | 9.8 mg |
Calcium (mg) | 52 mg |
Iron (mg) | 3.43 mg |
Potassium (mg) | 518 mg |
Instruktioner
- Blanda ihop rödlöksskivorna, balsamico, olivolja och honung i en skål. Smaka av med svartpeppar.
- Bred färskost på brödsskivorna.
- Fyll mackorna med avokado, marinerad rödlök, gurka och smörgåskrasse. Dela mackorna på mitten och lägg dem i en bit smörpapper som knyts ihop till små paket.
Om du gör mackor till många finns Crème Bonjour även i större storlek på 200 gram.