use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

LAXPAKET MED FÄRSKOST & GURKSALSA

Lyxiga laxpaket med grönsaker och krämig färskost som funkar lika bra som vardagsmiddag som festmåltid!
  • 45 minuter
  • Portioner4
recipe image LAXPAKET MED FÄRSKOST & GURKSALSA

Ingredienser

Ingredienser:
  • 8 ark vaxpapper eller aluminiumfolie
  • Ca 800 g blandade grönsaker, t.ex. sockerärtor, sparris, rädisor & zucchini, skurna i mindre bitar
  • 4 msk små kapris
  • 4 msk oliver, hackade
  • 4 msk smör eller margarin
  • 4 laxfiléer (ca 150g per portion)
  • 1 burk (200g) Crème Bonjour gräslök Färskost
  • 1 gurka, skalad & urgröpt samt skuren i små kuber
  • 2 vårlökar, i tunna skivor
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • Salt & peppar
  • 1 kruka dill, hackad

      Instruktioner

      Gör såhär:
      1. Sätt ugnen på 225 grader.
      2. Klipp ut 8 fyrkanter cirka 30*30cm av vaxpappret eller folien, lägg ut dem två och två ovanpå varandra på en plåt (dessa ska sedan knytas ihop till laxpaket som ugnsbakas).
      3. Fördela de blandade grönsakerna i paketen och toppa med kapris, oliver, margarin/olja samt lite salt och peppar.
      4. Salta och peppra laxen och lägg sedan filéerna ovanpå grönsakerna i paketen. Toppa med en generös klick färskost.
      5. Knyt ihop laxpaketen med steksnöre (om du använder folie räcker det att stänga igen paketen utan snöre).
      6. Baka laxpaketen i ugnen i cirka 15 minuter. Under tiden förbereder du gurksalsan.
      7. Blanda gurka, vårlök, citronsaft, olivolja och hälften av dillen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
      8. Ta ut laxpaketen ur ugnen och låt dem vila någon minut, öppna dem sedan och toppa med resten av dillen.
      9. Servera med gurksalsan och eventuellt kokt potatis.
      Denna rätt kan du variera på flera sätt, prova t.ex. att byta ut fisken mot torsk eller sej och toppa med Crème Bonjour Pepparrot.