KRÄMIG & LÄTTLAGAD LAXPASTA
En lättlagad pasta med färskost, rökt lax, broccoli och spenat. Perfekt för vardagsmiddagar när tiden är knapp!
Portioner4

Ingredienser
Ingredienser:
- 300 g pasta, t.ex. Rigatoni
- 3 schalottenlökar, finhackade
- 100 g babyspenat
- 1 broccoli, buketter och stam i mindre bitar
- 1 paket (200g) Crème Bonjour gräslök
- 1 dl vatten
- 400 g kallrökt lax, skuren i mindre bitar
- zest från 1 citron
- Salt & peppar
Instruktioner
Gör såhär:
- Koka pastan al dente enligt anvisning på paketet, och skölj under kallt vatten när den är klar.
- Stek schalottenlöken i olja på medelvärme tills den blir glansig och genomskinlig, addera sedan spenat, vitlök och lite salt.
- Låt steka tills spenaten är mjuk, addera sedan broccoli och stek lite till.
- Klicka ner färskosten och vattnet och låt allt koka samman under omrörning. Lägg sedan ner laxen och rör om.
- Blanda ner pastan i såsen och rör ihop tillsamans med citronzest och svartpeppar, smaka av med salt.
- Servera i skålar och toppa med lite spenat.
Crème Bonjour funkar utmärkt för att addera extra krämighet och smak i all typ av pasta – prova dig fram med vårt breda utbud av smaker!
