KRÄMIG & LÄTTLAGAD LAXPASTA
En lättlagad pasta med färskost, rökt lax, broccoli och spenat. Perfekt för vardagsmiddagar när tiden är knapp!
Portioner4

Ingredienser
- 300 g pasta, t.ex. Rigatoni
- 3 schalottenlökar, finhackade
- 100 g babyspenat
- 1 broccoli, buketter och stam i mindre bitar
- 1 paket (200g) Crème Bonjour gräslök
- 1 dl vatten
- 400 g kallrökt lax, skuren i mindre bitar
- zest från 1 citron
- Salt & peppar
Energy (kcal) | 334 kcal |
Energy (kJ) | 1396 kJ |
Protein (g) | 13.5 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 67.4 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 61.5 g |
Sugar (g) | 6.1 g |
Fibre (g) | 5.9 g |
Fat (g) | 1.6 g |
Saturated fat (g) | 0.2 g |
Unsaturated fat (g) | 0.6 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.5 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 44 mg |
Salt (g) | 0.11 g |
Vitamin A (IU) | 935 IU |
Vitamin C (mg) | 87.2 mg |
Calcium (mg) | 94 mg |
Iron (mg) | 2.21 mg |
Potassium (mg) | 609 mg |
Instruktioner
- Koka pastan al dente enligt anvisning på paketet, och skölj under kallt vatten när den är klar.
- Stek schalottenlöken i olja på medelvärme tills den blir glansig och genomskinlig, addera sedan spenat, vitlök och lite salt.
- Låt steka tills spenaten är mjuk, addera sedan broccoli och stek lite till.
- Klicka ner färskosten och vattnet och låt allt koka samman under omrörning. Lägg sedan ner laxen och rör om.
- Blanda ner pastan i såsen och rör ihop tillsamans med citronzest och svartpeppar, smaka av med salt.
- Servera i skålar och toppa med lite spenat.
Crème Bonjour funkar utmärkt för att addera extra krämighet och smak i all typ av pasta – prova dig fram med vårt breda utbud av smaker!