use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

KRÄMIG & LÄTTLAGAD LAXPASTA

En lättlagad pasta med färskost, rökt lax, broccoli och spenat. Perfekt för vardagsmiddagar när tiden är knapp!
  • 30 minuter
  • Portioner4
recipe image KRÄMIG & LÄTTLAGAD LAXPASTA

Ingredienser

Ingredienser:
  • 300 g pasta, t.ex. Rigatoni
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 100 g babyspenat
  • 1 broccoli, buketter och stam i mindre bitar
  • 1 paket (200g) Crème Bonjour gräslök
  • 1 dl vatten
  • 400 g kallrökt lax, skuren i mindre bitar
  • zest från 1 citron
  • Salt & peppar

      Instruktioner

      Gör såhär:
      1. Koka pastan al dente enligt anvisning på paketet, och skölj under kallt vatten när den är klar.
      2. Stek schalottenlöken i olja på medelvärme tills den blir glansig och genomskinlig, addera sedan spenat, vitlök och lite salt.
      3. Låt steka tills spenaten är mjuk, addera sedan broccoli och stek lite till.
      4. Klicka ner färskosten och vattnet och låt allt koka samman under omrörning. Lägg sedan ner laxen och rör om.
      5. Blanda ner pastan i såsen och rör ihop tillsamans med citronzest och svartpeppar, smaka av med salt.
      6. Servera i skålar och toppa med lite spenat.
      Crème Bonjour funkar utmärkt för att addera extra krämighet och smak i all typ av pasta – prova dig fram med vårt breda utbud av smaker!