UGNSBAKAD LAX MED FÄRSKOST & MANDEL
Ugnsbakad lax med ett täcke av Crème Bonjour Gräslök – funkar lika bra som tisdagsmiddag eller festmåltid! Servera med dina favorittillbehör, t.ex broccoli.
Portioner4

Ingredienser
- 4 skivor laxfilé (à ca 150 g)
- 1 tsk salt
- 1 paket (200g) Crème Bonjour gräslök
- 1/2 dl mandel, grovhackad
- 1/2 citron, skivad
- 1 kruka färsk gräslök, hackad
Energy (kcal) | 2 kcal |
Energy (kJ) | 7 kJ |
Protein (g) | 0.1 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.5 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.4 g |
Sugar (g) | 0.1 g |
Fibre (g) | 0.2 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 581 mg |
Salt (g) | 1.45 g |
Vitamin A (IU) | 7 IU |
Vitamin C (mg) | 3.0 mg |
Calcium (mg) | 2 mg |
Iron (mg) | 0.04 mg |
Potassium (mg) | 8 mg |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg laxfiléerna i en ugnsform och strö på lite salt.
- Bred ut färskosten över laxfiléerna och strö över den hackade mandeln.
- Lägg citronskivorna på laxen och baka i ugnen i ca 30 minuter.
- Toppa med färsk gräslök.
Att ugnsbaka med Crème Bonjour är enkelt, gott och en riktig smakhöjare! Funkar till på flera olika råvaror, t.ex. på kycklingfiléer eller vit fisk.