Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

UGNSBAKAD LAX MED FÄRSKOST & MANDEL

Ugnsbakad lax med ett täcke av Crème Bonjour Gräslök – funkar lika bra som tisdagsmiddag eller festmåltid! Servera med dina favorittillbehör, t.ex broccoli.
  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image UGNSBAKAD LAX MED FÄRSKOST & MANDEL

Ingredienser

  • 4 skivor laxfilé (à ca 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 paket (200g) Crème Bonjour gräslök
  • 1/2 dl mandel, grovhackad
  • 1/2 citron, skivad
  • 1 kruka färsk gräslök, hackad
Energy (kcal)2 kcal
Energy (kJ)7 kJ
Protein (g)0.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.4 g
Sugar (g)0.1 g
Fibre (g)0.2 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)581 mg
Salt (g)1.45 g
Vitamin A (IU)7 IU
Vitamin C (mg)3.0 mg
Calcium (mg)2 mg
Iron (mg)0.04 mg
Potassium (mg)8 mg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxfiléerna i en ugnsform och strö på lite salt.
  3. Bred ut färskosten över laxfiléerna och strö över den hackade mandeln.
  4. Lägg citronskivorna på laxen och baka i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Toppa med färsk gräslök.
Att ugnsbaka med Crème Bonjour är enkelt, gott och en riktig smakhöjare! Funkar till på flera olika råvaror, t.ex. på kycklingfiléer eller vit fisk.