use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

FYLLD SÖTPOTATIS MED VITLÖK & BACON

recipe image FYLLD SÖTPOTATIS MED VITLÖK & BACON

Ingredienser

Ingredienser:
  • 4 medelstora sötpotatisar
  • 150 g Crème Bonjour vitlök
  • 140 g bacon, strimlat
Salsa:
  • 1 burk majs, liten
  • 1 liten röd lök, hackad
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 1/2 chili, hackad
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, saft från
  • 2 msk olivolja

      Instruktioner

      Gör såhär:
      1. Sätt ugnen på 200°.
      2. Nagga sötpotatisarna med en gaffel, lägg i en ugnsform och ugnsbaka ca 1 timme.
      3. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på papper.
      4. Salsa: Stek majskorn och rödlök gyllenen i lite olja, blanda samman med övriga ingredienser och smaka av med salt.
      5. Halvera sötpotatisarna på längden och gröp ur dem med en sked, lämna dock kvar ca 1 cm på alla sidor så att skalet håller formen. Ringla över lite olivolja och rosta i 250° ca 5 minuter.
      6. Mosa den urgröpta sötpotatisen och blanda med Créme Bonjour Vitlök och knaperstekt bacon. Fyll i potatisskalen.
      7. Gratinera ca 5 minuter till gyllene. Toppa med salsa och koriander.
      Gillade du detta recet? Pröva vår tortilla med jalapenoost.