LASAGNE MED FÄRSKOST
En spännande twist på den älskade lasagnen: med färskost som överraskande ingrediens kommer denna varianten garanterat gå hem hos gästerna eller familjen!
- Portioner4
Ingredienser
Ingredienser:
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 400 g nöt- eller blandfärs
- 500 g krossade tomater
- 3 msk tomatpuré
- 1 morot, finriven
- 1 köttbuljongtärning
- Salt & peppar
- 1 kruka basilika, grovhackad
- 1 paket Crème Bonjour soltorkad tomat färskost
- 1 dl crème fraîche
- 1 paket färska lasagneplattor
- 1 dl parmesan, grovriven
Instruktioner
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Stek lök och vitlök på medelvärme i en stekpanna, cirka 5 minuter. Lägg i köttfärsen och bryn ytterligare 5-10 minuter tills köttfärsen fått färg.
- Häll över krossade tomater, tomatpuré, morötter och buljongtärning och låt koka ihop i cirka 10 minuter. Rör ner hackad basilika mot slutet.
- Medan köttfärssåsen kokar; blanda färskost och crème fraiche till en slät sås i en skål.
- Sätt ihop lasagnen i en liten ugnsfast form (ca 30*20 cm) genom att varva lager av köttfärssås, lasagneplattor och färskostsås (cirka 3-4 lager beroende på formens storlek). Det sista lagret lasagneplattor täcks med färskostsås och toppas sedan med parmesan.
- Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills lasagnen fått en fin gyllene yta. Låt lasagnen vila i minst 5 minuter innan servering.
Du kan enkelt göra en vegetarisk variant på denna lasagne genom att byta ut köttfärsåsen mot t.ex. vitlöksfräst spenat och fetaost