use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

LASAGNE MED FÄRSKOST

En spännande twist på den älskade lasagnen: med färskost som överraskande ingrediens kommer denna varianten garanterat gå hem hos gästerna eller familjen!
  • 1 timme
  • Portioner4
recipe image LASAGNE MED FÄRSKOST

Ingredienser

Ingredienser:
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 400 g nöt- eller blandfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 morot, finriven
  • 1 köttbuljongtärning
  • Salt & peppar
  • 1 kruka basilika, grovhackad
  • 1 paket Crème Bonjour soltorkad tomat färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 paket färska lasagneplattor
  • 1 dl parmesan, grovriven

      Instruktioner

      Gör såhär:
      1. Sätt ugnen på 225 grader.
      2. Stek lök och vitlök på medelvärme i en stekpanna, cirka 5 minuter. Lägg i köttfärsen och bryn ytterligare 5-10 minuter tills köttfärsen fått färg.
      3. Häll över krossade tomater, tomatpuré, morötter och buljongtärning och låt koka ihop i cirka 10 minuter. Rör ner hackad basilika mot slutet.
      4. Medan köttfärssåsen kokar; blanda färskost och crème fraiche till en slät sås i en skål.
      5. Sätt ihop lasagnen i en liten ugnsfast form (ca 30*20 cm) genom att varva lager av köttfärssås, lasagneplattor och färskostsås (cirka 3-4 lager beroende på formens storlek). Det sista lagret lasagneplattor täcks med färskostsås och toppas sedan med parmesan.
      6. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills lasagnen fått en fin gyllene yta. Låt lasagnen vila i minst 5 minuter innan servering.
      Du kan enkelt göra en vegetarisk variant på denna lasagne genom att byta ut köttfärsåsen mot t.ex. vitlöksfräst spenat och fetaost