Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

KRÄMIGA MOULES MED VITLÖKSOST

  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image KRÄMIGA MOULES MED VITLÖKSOST

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka bladpersilja
  • 200 g Crème Bonjour vitlök
Energy (kcal)200 kcal
Energy (kJ)835 kJ
Protein (g)3.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g)19.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g)18.0 g
Sugar (g)2.6 g
Fibre (g)1.5 g
Fat (g)7.0 g
Saturated fat (g)0.5 g
Unsaturated fat (g)6.3 g
Monounsaturated fat (g)4.3 g
Polyunsaturated fat (g)2.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)14 mg
Salt (g)0.03 g
Vitamin A (IU)5 IU
Vitamin C (mg)15.1 mg
Calcium (mg)93 mg
Iron (mg)1.17 mg
Potassium (mg)290 mg

Instruktioner

  1. Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten
  2. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.
  3. Fräs schalottenlök och vitlök i olja. Tillsätt blåmusslor, häll på vin, vatten och lite persilja lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig.
  4. Lyft ur musslorna tillsätt Créme Bonjour Vitlök, koka ihop ett par minuter och smaka av med salt.
  5. Lägg ner musslorna och strö över persiljan. Servera musslorna med spadet och varmt bröd eller pommes frites.
Ett bra tilltugg innan maten är detta flatbread med svamp. Gör succé hos alla gäster!