BRUNCHMUFFINS MED ÄGGRÖRA OCH LAX
Tillagningstid
Förberedelsetid
Portioner4

Ingredienser
- 1 sats Matmuffins
- 4 ägg
- 4 msk Crème Bonjour gräslök
- 2 msk vatten
- salt och peppar
- 1 msk gräslök, hackad
- 4 skivor rökt lax
- 150 g körsbärstomater
- 1 röd lök
- 2 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- saltat och peppar
Energy (kcal) | 737 kcal |
Energy (kJ) | 3084 kJ |
Protein (g) | 46.5 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 16.9 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 13.2 g |
Sugar (g) | 8.9 g |
Fibre (g) | 3.7 g |
Fat (g) | 53.2 g |
Saturated fat (g) | 11.8 g |
Unsaturated fat (g) | 38.2 g |
Monounsaturated fat (g) | 30.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 8.2 g |
Trans fat (g) | 0.1 g |
Cholesterol (mg) | 881 mg |
Sodium (mg) | 1126 mg |
Salt (g) | 2.81 g |
Vitamin A (IU) | 3114 IU |
Vitamin C (mg) | 34.8 mg |
Calcium (mg) | 191 mg |
Iron (mg) | 5.78 mg |
Potassium (mg) | 979 mg |
Instruktioner
- Inled med att göra en sats av matmuffins, recept hittar du här: Recept på matmuffins med gräslök och tomat.
- Vispa samman äggen med Créme Bonjour Gräslök, vatten, salt och peppar. Lägg i en kastrull och rör till krämig äggröra
- Toppa på matmuffins och servera med rökt lax, toppa med lite hackad gräslök.
- Fräs snabbt ihop allt till tomatsalladen och servera till muffinsen.
Ett annat bra brunchrecept är friterade avokados med färskostdipp.