Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

BRUNCHMUFFINS MED ÄGGRÖRA OCH LAX

  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image BRUNCHMUFFINS MED ÄGGRÖRA OCH LAX

Ingredienser

  • 1 sats Matmuffins
  • 4 ägg
  • 4 msk Crème Bonjour gräslök
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • 1 msk gräslök, hackad
  • 4 skivor rökt lax
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 röd lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • saltat och peppar
Energy (kcal)737 kcal
Energy (kJ)3084 kJ
Protein (g)46.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g)16.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g)13.2 g
Sugar (g)8.9 g
Fibre (g)3.7 g
Fat (g)53.2 g
Saturated fat (g)11.8 g
Unsaturated fat (g)38.2 g
Monounsaturated fat (g)30.0 g
Polyunsaturated fat (g)8.2 g
Trans fat (g)0.1 g
Cholesterol (mg)881 mg
Sodium (mg)1126 mg
Salt (g)2.81 g
Vitamin A (IU)3114 IU
Vitamin C (mg)34.8 mg
Calcium (mg)191 mg
Iron (mg)5.78 mg
Potassium (mg)979 mg

Instruktioner

  1. Inled med att göra en sats av matmuffins, recept hittar du här: Recept på matmuffins med gräslök och tomat.
  2. Vispa samman äggen med Créme Bonjour Gräslök, vatten, salt och peppar. Lägg i en kastrull och rör till krämig äggröra
  3. Toppa på matmuffins och servera med rökt lax, toppa med lite hackad gräslök.
  4. Fräs snabbt ihop allt till tomatsalladen och servera till muffinsen.
Ett annat bra brunchrecept är friterade avokados med färskostdipp.