Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

MATMUFFINS MED GRÄSLÖK & TOMAT

  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image MATMUFFINS MED GRÄSLÖK & TOMAT

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 4 ägg
  • 200 g Crème Bonjour vitlök
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
Energy (kcal)213 kcal
Energy (kJ)893 kJ
Protein (g)13.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g)29.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)25.3 g
Sugar (g)10.0 g
Fibre (g)4.0 g
Fat (g)6.5 g
Saturated fat (g)1.9 g
Unsaturated fat (g)3.7 g
Monounsaturated fat (g)2.2 g
Polyunsaturated fat (g)1.5 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)216 mg
Sodium (mg)625 mg
Salt (g)1.56 g
Vitamin A (IU)536 IU
Vitamin C (mg)23.4 mg
Calcium (mg)309 mg
Iron (mg)4.29 mg
Potassium (mg)1111 mg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör i ägg, Créme Bonjour Gräslök, vatten och soltorkade tomater.
  3. Klicka ut smeten i en smord muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Servera dessa matmuffins på äkta brunch-vis: med rökt lax och ägg.