Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

ZUCCHINIPLÄTTAR MED FÄRSKOST

En kul och smakrik variant på plättar där zucchini får spela huvudrollen och med Crème Bonjour Soltorkad Tomat som pricken över i:et!
  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image ZUCCHINIPLÄTTAR MED FÄRSKOST

Ingredienser

  • 2 zucchinis, rivna
  • 1 gul lök, riven
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl Parmesanost, riven
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1/4 kruka persilja, hackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 krm malen svartpeppar
  • 1 paket (200g) Crème Bonjour Soltorkad Tomat Färskost
Energy (kcal)106 kcal
Energy (kJ)443 kJ
Protein (g)8.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)3.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g)3.0 g
Sugar (g)1.3 g
Fibre (g)0.5 g
Fat (g)6.3 g
Saturated fat (g)3.5 g
Unsaturated fat (g)2.3 g
Monounsaturated fat (g)1.9 g
Polyunsaturated fat (g)0.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)67 mg
Sodium (mg)995 mg
Salt (g)2.48 g
Vitamin A (IU)245 IU
Vitamin C (mg)1.9 mg
Calcium (mg)324 mg
Iron (mg)0.74 mg
Potassium (mg)80 mg

Instruktioner

  1. Lägg den rivna zucchinin och löken mitt på en kökshandduk, vrid ur den hårt så vätskan från grönsakerna rinner av.
  2. Lägg de rivna grönsakerna i en stor bunke och blanda med mjöl, bakpulver, parmesan, mynta, persilja, ägg, salt och peppar. Rör ihop tills alla ingredienser blandats väl till zucchinismet.
  3. Hetta upp matfett i en stor stekpanna på medelvärme och häll sedan strukna matskedar av
  4. Häll strukna matskedar av zucchinismeten i stekpannan och stek 2-3 minuter på vardera sidan. Servera med Crème Bonjur Soltorkad Tomat.
Crème Bonjour funkar som dipp till det mesta: vispa upp färskosten lätt och servera i en skål tillsammans med bröd, grönsaker eller chips. Fredagsmys deluxe!