ZUCCHINIPLÄTTAR MED FÄRSKOST
En kul och smakrik variant på plättar där zucchini får spela huvudrollen och med Crème Bonjour Soltorkad Tomat som pricken över i:et!
Portioner4

Ingredienser
Ingredienser
- Includes2 zucchinis, rivna
- Includes1 gul lök, riven
- Includes3/4 dl vetemjöl
- Includes1 tsk bakpulver
- Includes3/4 dl Parmesanost, riven
- Includes1 tsk torkad mynta
- Includes1/4 kruka persilja, hackad
- Includes1 ägg
- Includes1 tsk salt
- Includes3 krm malen svartpeppar
- Includes1 paket (200g) Crème Bonjour Soltorkad Tomat Färskost
Instruktioner
Gör såhär:
- Lägg den rivna zucchinin och löken mitt på en kökshandduk, vrid ur den hårt så vätskan från grönsakerna rinner av.
- Lägg de rivna grönsakerna i en stor bunke och blanda med mjöl, bakpulver, parmesan, mynta, persilja, ägg, salt och peppar. Rör ihop tills alla ingredienser blandats väl till zucchinismet.
- Hetta upp matfett i en stor stekpanna på medelvärme och häll sedan strukna matskedar av
- Häll strukna matskedar av zucchinismeten i stekpannan och stek 2-3 minuter på vardera sidan. Servera med Crème Bonjur Soltorkad Tomat.
Crème Bonjour funkar som dipp till det mesta: vispa upp färskosten lätt och servera i en skål tillsammans med bröd, grönsaker eller chips. Fredagsmys deluxe!
