use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

ZUCCHINIPLÄTTAR MED FÄRSKOST

En kul och smakrik variant på plättar där zucchini får spela huvudrollen och med Crème Bonjour Soltorkad Tomat som pricken över i:et!
  • 30 minuter
  • Portioner4
recipe image ZUCCHINIPLÄTTAR MED FÄRSKOST

Ingredienser

Ingredienser
  • 2 zucchinis, rivna
  • 1 gul lök, riven
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl Parmesanost, riven
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1/4 kruka persilja, hackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 krm malen svartpeppar
  • 1 paket (200g) Crème Bonjour Soltorkad Tomat Färskost

      Instruktioner

      Gör såhär:
      1. Lägg den rivna zucchinin och löken mitt på en kökshandduk, vrid ur den hårt så vätskan från grönsakerna rinner av.
      2. Lägg de rivna grönsakerna i en stor bunke och blanda med mjöl, bakpulver, parmesan, mynta, persilja, ägg, salt och peppar. Rör ihop tills alla ingredienser blandats väl till zucchinismet.
      3. Hetta upp matfett i en stor stekpanna på medelvärme och häll sedan strukna matskedar av
      4. Häll strukna matskedar av zucchinismeten i stekpannan och stek 2-3 minuter på vardera sidan. Servera med Crème Bonjur Soltorkad Tomat.
      Crème Bonjour funkar som dipp till det mesta: vispa upp färskosten lätt och servera i en skål tillsammans med bröd, grönsaker eller chips. Fredagsmys deluxe!