Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

VÅFFLOR ANTIPASTI

En riktig fredagsvåffla! Frasiga våfflor som serveras med Crème Bonjour Oliv & Örter och antipasti – perfekt som drinktilltugg innan middagen!
  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image VÅFFLOR ANTIPASTI

Ingredienser

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl margarin smält
  • 2 ägg
  • 2 msk Maizena
  • 2 paket (100g) Crème Bonjour Oliv & Örter Färskost
  • 4 skivor prosciutto
  • 2 fikon, i kvartar
  • 1 bit manchego ost, riven
Energy (kcal)283 kcal
Energy (kJ)1183 kJ
Protein (g)9.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)3.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)3.1 g
Sugar (g)2.6 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)25.8 g
Saturated fat (g)6.2 g
Unsaturated fat (g)17.9 g
Monounsaturated fat (g)11.2 g
Polyunsaturated fat (g)6.7 g
Trans fat (g)3.7 g
Cholesterol (mg)123 mg
Sodium (mg)1018 mg
Salt (g)2.55 g
Vitamin A (IU)1132 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)160 mg
Iron (mg)0.67 mg
Potassium (mg)111 mg

Instruktioner

  1. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ner vatten, mjölk, ägg och smält margarin och rör till en slät smet.
  2. Grädda våfflorna frasiga.
  3. Toppa med färskost, prosciutto, fikon och riven Manchego.
Med detta recept kan du vara riktigt kreativ och variera – prova våra olika smaker ur sortmentet som topping tillsammans med dina favorittillbehör. Vad sägs om t.ex. Crème Bonjour Gräslök + Löjrom? Mums!