Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

FLATBREAD MED GRÄSLÖK OCH SVAMP

  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • PortionerInte tillgänglig
recipe image FLATBREAD MED GRÄSLÖK OCH SVAMP

Ingredienser

  • 1 rulle smördeg, kavlad
  • 200 g Crème Bonjour gräslök
  • 400 g blandad svamp
  • 2 schalottenlökar, strimlad
  • 1 msk margarin eller Milda kockens val
  • 1/2 påse (35g) babyspenat
  • 1 röd lök itudelat och tunt skivat i klyftor
  • salt och peppar
Energy (kcal)220 kcal
Energy (kJ)922 kJ
Protein (g)8.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)22.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)14.3 g
Sugar (g)10.0 g
Fibre (g)7.7 g
Fat (g)13.1 g
Saturated fat (g)2.5 g
Unsaturated fat (g)9.8 g
Monounsaturated fat (g)5.7 g
Polyunsaturated fat (g)4.0 g
Trans fat (g)2.1 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)20 mg
Salt (g)0.04 g
Vitamin A (IU)9644 IU
Vitamin C (mg)124.9 mg
Calcium (mg)241 mg
Iron (mg)4.37 mg
Potassium (mg)911 mg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Rensa och skär svampen i stora bitar. Stek svampen tillsammans med lök, så att vätskan försvinner, tillsätt margarin eller Kockens val och stek gyllene, smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Rulla ut smördegen och skär ut en oval. Picka degen med en gaffel så att den delen inte höjer sig när den gräddas. Täck botten med Créme Bonjour Gräslök. Blanda svampen med spenatblad, klyftor av rödlök. Strö svampblandningen över botten och lämna en bit fri ut till kanten. Vik in kanterna en liten bit över fyllningen och pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugn i cirka 15 minuter tills smördegen fått färg och blivit frasig.
Om du gillade detta recept, testa vår kyckling med nachotäcke.