FATTIGA RIDDARE MED ROSMARIN-CHÈVRE OCH HONUNGSMAKANDE PÄRON
Portioner4

Ingredienser
- 200 g Crème Bonjour med Chévre
- 2 msk färsk finhackad rosmarin
- 8 skivor av kanelbulle eller surdegsbröd
- 2 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 msk honung
- 1 msk socker
- 1/2 msk margarin eller smör
- 2 päron
- margarin / smör eler olja till stekning
Energy (kcal) | 376 kcal |
Energy (kJ) | 1573 kJ |
Protein (g) | 13.2 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 69.1 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 64.2 g |
Sugar (g) | 20.9 g |
Fibre (g) | 4.8 g |
Fat (g) | 6.1 g |
Saturated fat (g) | 2.1 g |
Unsaturated fat (g) | 3.5 g |
Monounsaturated fat (g) | 2.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 1.5 g |
Trans fat (g) | 0.3 g |
Cholesterol (mg) | 59 mg |
Sodium (mg) | 454 mg |
Salt (g) | 1.13 g |
Vitamin A (IU) | 270 IU |
Vitamin C (mg) | 4.2 mg |
Calcium (mg) | 111 mg |
Iron (mg) | 3.42 mg |
Potassium (mg) | 302 mg |
Instruktioner
- Blanda finhackad rosmarin och honung med färskosten. Ställ åt sidan.
- Häll socker och smör eller margarin i en panna. Värm tills sockret har smält och blandningen börjar bli brun. Tillsätt tärnade päron och blanda försiktigt tills sockret täcker päronen jämnt. Sätt pannan åt sidan.
- Knäck ägget i en skål och blanda ihop med mjölken.
- Skiva bullen/brödet i 1 cm tjocka skivor och doppa båda sidor i ägg- och mjölkblandningen.
- Värm en panna till medelvärme och tillsätt margarin/smör eller olja. Stek skivorna av bullen/brödet på båda sidor tills de är gyllenbruna.
- Lägg en klick färskost och päron ovanpå de fattiga riddarna. Avsluta med att ringla över honung och rosmarinblad.