Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

FATTIGA RIDDARE MED ROSMARIN-CHÈVRE OCH HONUNGSMAKANDE PÄRON

  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image FATTIGA RIDDARE MED ROSMARIN-CHÈVRE OCH HONUNGSMAKANDE PÄRON

Ingredienser

  • 200 g Crème Bonjour med Chévre
  • 2 msk färsk finhackad rosmarin
  • 8 skivor av kanelbulle eller surdegsbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk honung
  • 1 msk socker
  • 1/2 msk margarin eller smör
  • 2 päron
  • margarin / smör eler olja till stekning
Energy (kcal)376 kcal
Energy (kJ)1573 kJ
Protein (g)13.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)69.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)64.2 g
Sugar (g)20.9 g
Fibre (g)4.8 g
Fat (g)6.1 g
Saturated fat (g)2.1 g
Unsaturated fat (g)3.5 g
Monounsaturated fat (g)2.0 g
Polyunsaturated fat (g)1.5 g
Trans fat (g)0.3 g
Cholesterol (mg)59 mg
Sodium (mg)454 mg
Salt (g)1.13 g
Vitamin A (IU)270 IU
Vitamin C (mg)4.2 mg
Calcium (mg)111 mg
Iron (mg)3.42 mg
Potassium (mg)302 mg

Instruktioner

  1. Blanda finhackad rosmarin och honung med färskosten. Ställ åt sidan.
  2. Häll socker och smör eller margarin i en panna. Värm tills sockret har smält och blandningen börjar bli brun. Tillsätt tärnade päron och blanda försiktigt tills sockret täcker päronen jämnt. Sätt pannan åt sidan.
  3. Knäck ägget i en skål och blanda ihop med mjölken.
  4. Skiva bullen/brödet i 1 cm tjocka skivor och doppa båda sidor i ägg- och mjölkblandningen.
  5. Värm en panna till medelvärme och tillsätt margarin/smör eller olja. Stek skivorna av bullen/brödet på båda sidor tills de är gyllenbruna.
  6. Lägg en klick färskost och päron ovanpå de fattiga riddarna. Avsluta med att ringla över honung och rosmarinblad.